Home
Over ons
Zonnepanelen
Pakketten
Vraag & antwoord
Foto's
Neem contact met ons op
Zonnepanelen

NIEUW : VANAF HALF DECEMBER LEVEREN WIJ OOK FULL BLACK PANELEN, DEZE PANELEN VALLEN NOG MINDER OP.
PROFITEER NU VAN VERLAGING BTW OP MONTAGEKOSTEN NAAR 6 %.

VANAF 6 JUNI KOMT ER EEN VOORLOPIGE IMPORTHEFFING VAN 11,8 % OP ZONNEPANELEN

Er zijn 2 typen zonnepanelen, de poly- en de mono- kristallijn. Beide pannelen worden van siliciumzand gemaakt.
Het verschil zit in het stollingsproces. Bij de poly kristallijn laat de fabrikant het siliciumzand gewoon stollen, bij de mono kristallijn  beinvloedt de fabrikant het stollingsproces, zodat ze in dezelfde richting komen te liggen. Vandaar ook de egaal zwarte kleur van mono kristal zonnecellen.

Bij directe instraling van de zon, zal het mono kristal ook meer zonne-energie opnemen.

 

                                       

Mono kristallijn                             Poly kristallijn
195W                                          240W
158 x 80,8 x 4 cm                         164 x 99,2 x 4,5 cm

 

De opbrengst van beide panelen is nagenoeg gelijk. Dit komt omdat de mono kristal panelen iets compacter zijn per paneel. Bij het gelijke aantal panelen is de oppervlakte van het poly kristalpaneel groter.

De kwaliteit van beide panelen is gelijk. Onze fabrikant geeft de garantie dat beide panelen na 10 jaar nog minimaal 90% en na 25 jaar nog minimaal 80% opbrengen van de nieuwstaat.
Op beide panelen krijgt u ook 10 jaar fabrieksgarantie. De panelen van onze fabrikant hebben het IEC 61215-certificaat dat aangeeft dat de panelen ontworpen zijn voor betrouwbare energieopwekking over een periode van meer dan 25 jaar.

 


 

De hoeveelheid opbrengst van de panelen hangt ook af van de ligging en de hellingshoek. Het onderstaande diagram geeft aan wat de opbrengst van de panelen is in de diverse liggingen onder de verschillende hellingshoeken van het dak.
Bij platte daken is het frame onder de ideale hellingshoek geplaatst. Voor meer informatie kunt u bij ons terrecht.

 


 

Omvormers

Naast de panelen op het dak, heeft u nog een omvormer nodig. Deze omvormer zet de energie (gelijkstroom) van de panelen om in wisselstroom die geschikt is voor thuisgebruik en om terug te leveren. Deze omvormers worden in de woning geplaatst.
De omvormers van ZOrgeloos ZOnnepanelen kunnen wij in verschillende specificaties leveren. De verschillende specificaties zijn afhankelijk van het aantal panelen dat op de omvormer wordt aangesloten.
Desgewenst kunnen wij een koppeling leveren op de omvormers, zodat u de gegevens van de opgewekte stroom op uw eigen webpagina kunt inzien. In de omvormers van Omniksol zit standaard een WIFI gateway ingebouwd.
Er zijn apps beschikbaar voor de PDA en tablets
Zo kunt u overal zien wanneer u een bepaalde hoeveelheid vermogen heeft opgewekt.

 


Home
Over ons
Zonnepanelen
Pakketten
Vraag & antwoord
Foto's
Neem contact met ons op